Schoorsteen renovatie

De schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw woning. Aan de buitenkant beschermt hij samen met het dak uw woning tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Als u in huis gebruik maakt van een houtkachel of een open haart, zorgt de binnenkant van de schoorsteen voor een goede afvoer van alle rookgassen. Als deze niet goed worden afgevoerd, is er kans op koolmonoxidevergiftiging of brandgevaar. Het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden. Ook als er scheuren of beschadigingen zijn moeten deze tijdig worden gerenoveerd.  Er zijn verschillende werkzaamheden die wij uitvoeren aan uw schoorsteen:

Gratis & geheel vrijblijvend!

Offerte aanvragen

✓ Al meer dan 500 opgeloste dakproblemen

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om een passende oplossing aan te bieden.

Direct contact? Bel: 06 4182 5503

Z

Maatwerkspecialist

Wij zijn uw partner en adviseur bij maatwerkprojecten welke extra aandacht verdienen.

Z

Vakmanschap garantie

Al onze medewerkers zijn specialist in hun vakgebied en gebruiken de modernste technieken voor het beste resultaat. 

Z

Een eerlijke prijs

Besparen op onze materialen en gereedschap doen we niet. We gebruiken daarom uitsluitend A-kwaliteit materialen voor een eerlijke prijs. 

Lood vervangen

Lood wordt gebruikt om openingen en aansluitingen waterdicht af te sluiten. Bij de schoorsteen wordt lood gebruikt tussen het dak en het metselwerk van de schoorsteen. In de loop der jaren kan het lood gaan scheuren en ook wordt het steeds dunner. Ook kan het lood door ouderdom en slijtage steeds slechter gaan hechten aan de schoorsteen. Daardoor kan een schoorsteenlekkage ontstaan. Als het lood tijdig wordt vervangen rond de schoorsteen dan voorkomt u lekkages.

Impregneren

Het is verstandig om uw schoorsteen te laten impregneren. Dit voorkomt dat het nieuwe metselwerk na verloop van tijd ook poreus wordt of los gaat zitten. Zo wordt uw schoorsteen beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, schimmel, mos en regen. Bij impregnatie wordt een waterafstotende laag aangebracht aan de buitenkant van uw schoorsteen die voorkomt dat het metselwerk vocht opneemt. Zo wordt vorstschade en vorming van scheuren in de schoorsteen tegengegaan.

Bovenplateau

Het plateau van de schoorsteen wordt ook wel de bovenplaat genoemd en is een belangrijk onderdeel van een goede schoorsteen. Het plateau zorgt er namelijk voor dat water aan de bovenzijde van de schoorsteen afloopt en niet naar binnen. De meeste oude woningen hebben een bovenplaat van cement. Deze zal door weersinvloeden na een aantal jaar scheuren vertonen. Tegenwoordig wordt vaak gekozen voor een in kunststof gezette bovenplaat. Daarmee krijgt vocht geen kans.

Voegen

Als niet alle voegen zijn aangetast, kunt u ervoor kiezen om tijdens de renovatie alleen de losse en poreuze te herstellen. De vakman verwijdert het aangetaste voegwerk door het uit te vrezen. Vervolgens herstelt hij deze door de verwijderde voegen opnieuw te vullen. Hij zorgt ervoor dat het nieuwe voegwerk dezelfde kleur heeft als de bestaande voegen, zodat deze één geheel met de oude voegen vormen.

Schoorsteenkappen

Een schoorsteenkap zit aan de bovenkant van de schoorsteen en deze zorgt ervoor dat er geen regen in uw schoorsteen valt en dat vogels geen nest op of in uw schoorsteen kunnen maken. Daarnaast bepaalt de schoorsteenkap ook het aanzicht van uw woning. U kunt bij uw schoorsteenspecialist terecht voor mooie en duurzame schoorsteenkappen. Uw schoorsteenexpert weet precies welke kap voor uw schoorsteen geschikt is, zodat het rookkanaal voldoet aan alle veiligheidseisen.

Wij kunnen deze werkzaamheden met onze jarenlange ervaring allemaal voor u uitvoeren. Ook is het verstandig om jaarlijks uw schoorsteen te laten inspecteren en om eventuele bovenstaande gebreken op te sporen en deze tijdig te laten renoveren.

Bel direct: 06 4182 5503

We staan u graag persoonlijk te woord!

Onze Activiteiten

Platte daken

Voor iedereen die optimaal wilt genieten in hun eigen woning of tuin. Van ontwerp tot realisatie kunt u onze adviseurs inschakelen voor uw eigen relaxplek.

Pannendaken

Renovatie en onderhoud is ons vak. Voor zowel gevels, daken, overkappingen en kozijnen bent u bij ons aan het juiste adres voor kwaliteitswerk.

Daklekkageservice

Onze dakwerkzaamheden bestaan uit controle, reparatie en renovatie. Ons team met ervaren dakdekkers is gespecialiseerd in het oplossen van daklekkages aan hellende en platte daken.

Gratis & geheel vrijblijvend!

Offerte aanvragen

✓ Al meer dan 500 opgeloste dakproblemen

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om een passende oplossing aan te bieden.

We werken landelijk

Bel direct: +31(0)6 4182 5503

We staan u graag persoonlijk te woord!

Maatwerk bij Coppens Dakwerken

Wij vertalen uw wensen en eisen naar een mooi staaltje vakmanschap, precies op maat en u ontvangt vooraf een vrijblijvende offerte zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

9

Kwaliteitsgarantie

Op al onze werkzaamheden geven we een passende garantie naast de standaard fabrieksgarantie op het materiaal. Hiervoor werken we alleen met A-Kwaliteit materialen.

9

Allround Dakdekkersbedrijf

Ons team bestaan uit een gezonde mix van jong talent en ervaring met elk hun eigen specialisme. Geen klus is ons te gek.

9

Dakspecialist

Voor dakwerkzaamheden hebben we een speciaal dakdekkersteam welke zich alleen bezig houd met dakrenovatie en onderhoud. Dit team heeft ervaring met werken op hoogte.

We gaan voor een prettige samenwerking

We gaan voor 100% klanttevredenheid!

Een tevreden klant is voor ons zeer belangrijk. Daarom hechten wij veel waarde aan de reviews die geplaatst worden op bijvoorbeeld Google. Wij zijn trots op onze service en klanttevredenheid en zijn er van overtuigd dat wij deze status te danken hebben aan onze transparante en duidelijke manier van zaken doen!

Natuurlijk is een hoge klanttevredenheid niet ons hoofddoel, dat is namelijk renovatiewerk! Maar we willen wel dat u, als klant, een tevreden gevoel aan ons overhoud en ons aanbeveelt aan vrienden, kennissen en familie: Mond-op-mond reclame is volgens ons nog steeds de beste reclame.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.