Pannendaken

Een pannendak renoveren vereist een andere aanpak dan platte daken repareren of vervangen. Omdat er veel mogelijkheden bestaan om schuine daken te herstellen, zetten we de meest voorkomende opties op deze pagina bij elkaar, met daarbij de gemiddelde kosten voor een hellend dak renoveren.

Klanten beoordelen ons met 5/5 sterren via Google ★★★★★

 

Gratis & geheel vrijblijvend!

Offerte aanvragen

✓ Al meer dan 500 opgeloste dakproblemen

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om een passende oplossing aan te bieden.

Direct contact? Bel: 06 4182 5503

Z

Maatwerkspecialist

Wij zijn uw partner en adviseur bij maatwerkprojecten welke extra aandacht verdienen.

Z

Vakmanschap garantie

Al onze medewerkers zijn specialist in hun vakgebied en gebruiken de modernste technieken voor het beste resultaat. 

Z

Een eerlijke prijs

Besparen op onze materialen en gereedschap doen we niet. We gebruiken daarom uitsluitend A-kwaliteit materialen voor een eerlijke prijs. 

Vervangen van uw dakpannen

De meest voorkomende dakbedekking voor hellende daken zijn dakpannen. Dat betekent uiteraard ook dat hier de meeste schade voorkomt. Bij dakpannen kun je kiezen uit verschillende materialen en vormen, ieder type heeft specifieke voordelen maar ook risico’s. De grootste vijand van schuine daken met dakpannen is een storm die de dakpannen kan verschuiven met veel schade als gevolg. Ook hagelbuien kunnen leiden tot breuken en scheuren. Bij vorst kan het water in kleine scheurtjes bevriezen en de pannen laten breken. Naast vallende segmenten kan dit ook tot verstopping van de dakgoot leiden. Gelukkig is schade aan een hellend dak met dakpannen goed te herstellen door de dakpannen te vervangen. Dit geldt ook voor de ondersteunende elementen zoals de nokpan.

Stappenplan voor het vervangen van dakpannen

Er zijn een aantal stappen die doorlopen worden tijdens het herstel van een schuin dak:

  • Inspectie: De dakwerker zal ter plekke de toestand van het dak bepalen en met de eigenaar de mogelijkheden bespreken.
  • Offerte: Op basis van de schade en de wensen van de klant zal er een offerte op maat opgesteld worden.
  • Verwijderen: De dakpannen die beschadigd zijn worden verwijderd, pannen die los zitten kunnen weer op hun plaats gelegd worden. Bij een complete renovatie worden alle pannen verwijderd.
  • Vervanging: Voor er nieuwe dakpannen aangebracht worden zal waar nodig het onderliggende dakhout vervangen worden, denk aan het onderdak, de pannenlappen en stoflatten.
  • Plaatsing: Als het onderdak in goede staat is gebracht kunnen de nieuwe dakpannen geplaatst worden.

Bij een hellend dak renoveren waarbij er veel materiaal afgevoerd moet worden is er wellicht een bouwcontainer nodig. Houd er rekening mee dat bij plaatsing in de openbare ruimte er een vergunning aangevraagd dient te worden bij de gemeente. De container kan bij een gespecialiseerd containerbedrijf gehuurd worden. Voor kleinere hoeveelheden restmateriaal kun je doorgaans terecht bij het lokale recyclagepark.

dakdekker

Bel direct: 06 4182 5503

We staan u graag persoonlijk te woord!

Onze Activiteiten

Platte daken

Voor iedereen die optimaal wilt genieten in hun eigen woning of tuin. Van ontwerp tot realisatie kunt u onze adviseurs inschakelen voor uw eigen relaxplek.

Pannendaken

Renovatie en onderhoud is ons vak. Voor zowel gevels, daken, overkappingen en kozijnen bent u bij ons aan het juiste adres voor kwaliteitswerk.

Daklekkageservice

Onze dakwerkzaamheden bestaan uit controle, reparatie en renovatie. Ons team met ervaren dakdekkers is gespecialiseerd in het oplossen van daklekkages aan hellende en platte daken.

Gratis & geheel vrijblijvend!

Offerte aanvragen

✓ Al meer dan 500 opgeloste dakproblemen

Wij nemen binnen één werkdag contact met u op om een passende oplossing aan te bieden.

We werken landelijk

Bel direct: +31(0)6 4182 5503

We staan u graag persoonlijk te woord!

Wat zeggen onze klanten?

Mijn scheve daknok met regenwater lekkage is weer vakkundig recht gezet en waterdicht gemaakt.
Beveel de jongens van harte aan voor uw dakreparatie klus.

Ron van der Velden

Nette jongens! Ze hebben mijn schuurdak netjes bekleed met bitumen, en ze waren keurig op tijd.
Jimmy

Geweldige service! Bitumen dak perfect vervangen, afspraken worden nagekomen. En een probleem op een andere plek op het dak kosteloos ook nog opgelost! Een aanrader.

Barbara

Maatwerk bij Coppens Dakwerken

Wij vertalen uw wensen en eisen naar een mooi staaltje vakmanschap, precies op maat en u ontvangt vooraf een vrijblijvende offerte zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

9

Kwaliteitsgarantie

Op al onze werkzaamheden geven we een passende garantie naast de standaard fabrieksgarantie op het materiaal. Hiervoor werken we alleen met A-Kwaliteit materialen.

9

Allround Dakdekkersbedrijf

Ons team bestaan uit een gezonde mix van jong talent en ervaring met elk hun eigen specialisme. Geen klus is ons te gek.

9

Dakspecialist

Voor dakwerkzaamheden hebben we een speciaal dakdekkersteam welke zich alleen bezig houd met dakrenovatie en onderhoud. Dit team heeft ervaring met werken op hoogte.

We gaan voor een prettige samenwerking

We gaan voor 100% klanttevredenheid!

Een tevreden klant is voor ons zeer belangrijk. Daarom hechten wij veel waarde aan de reviews die geplaatst worden op bijvoorbeeld Google. Wij zijn trots op onze service en klanttevredenheid en zijn er van overtuigd dat wij deze status te danken hebben aan onze transparante en duidelijke manier van zaken doen!

Natuurlijk is een hoge klanttevredenheid niet ons hoofddoel, dat is namelijk renovatiewerk! Maar we willen wel dat u, als klant, een tevreden gevoel aan ons overhoud en ons aanbeveelt aan vrienden, kennissen en familie: Mond-op-mond reclame is volgens ons nog steeds de beste reclame.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.